Helyi közélet

2016.07.12. 08:01

Parányi páciensét gyógyítja

Debrecen - Dr. Wang, a hagyományos kínai orvoslás doktora egyéves kislányt segít akupunktúrás kezeléssel.

Debrecen - Dr. Wang, a hagyományos kínai orvoslás doktora egyéves kislányt segít akupunktúrás kezeléssel.

Az akupunktúra során a test pontjain alkalmazott parányi tűszúrással gyógyít. Dr. Wang rendelőjében egy tündéri csöppség édesanyjával beszélgettünk, aki ilyen kezelésre hozta kislányát.

Tizenöt évvel ezelőtt, amikor élsportolóként gerinc‑sérvvel kínlódtam, dr. Wang kezelése hozott gyors és fájdalommentes megoldást a problémámra. Így mindenek előtt az ő neve jutott eszembe, amikor a koraszülött kisbabám nem gyarapodott megfelelően. Táplálkozási és növekedési gondok jelentkeztek a kislányomnál, s a mozgásfejlődésben is le van maradva. Dr. Wang azt mondta, fel tudja gyorsítani a növekedést. A második kezelésen vagyunk túl, s nagyon bízom a gyors hatásban!" – mesélte az anyuka.

Nehéz olyan gyógyszert találni ilyen pici babánál, ami nem károsítja a vesét, a májat" – mondta el dr. Wang. Az akupunktúra a homeosztázist, azaz a test belső környezetét hozza egyensúlyba, és az immunitást fokozza. A hagyományos kínai orvoslás egészben nézi a szervezetet. Nem a tünetet kezeli, hanem az okot. Módszerei és az alkalmazott gyógynövények tökéletesen mellékhatás-mentesek, épp ezért nem véletlen, hogy élsportolók, olimpiára készülő bajnokok is ehhez fordulnak probléma esetén. Az akupunktúra teljesen fájdalommentes, s rendkívül gyors hatást hoz – mutatott rá a szakavatott kínai doktor, dr. Wang Yu Cai.

Pulzusdiagnosztika

Legelőször kérdésekkel tájékozódom az előzményekről, aztán a pulzusdiagnosztika a legrejtettebb információkat is kideríti. A diagnosztizálás fázisai: megfigyelés, megtekintés; kikérdezés; hallgatózás és szaglászás; tapogatás és pulzustapintás. A pulzusdiagnosztikának rengeteg gyakorlat után lehet szakértőjévé válni" – mondta el Dr. Wang.

Az orvos a pulzusból elképesztően sok információhoz jut a szervek energetikai állapotáról, a felbomlott egyensúly okairól.

A kínai gyógymód a betegségek kezelésében mechanikai ingerlésen alapuló technikákat alkalmaz (akupunktúra, akupresszúra), és gyógynövényes terápiákkal állítja helyre a megbomlott egyensúlyt.

E gyógymódok fájdalom- és mellékhatás-mentesek, sok szenvedéstől kímélheti meg magát, aki idejében orvoshoz fordul – zárta szavait dr. Wang.

HBN–KE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában