Helyi közélet

2016.07.07. 14:44

Negyedmillió folyt be az utcabáli árverésről

Debrecen - Cégek és magánszemélyek is hozzájárultak a gyerekek gyógyításának sikeréhez.

Debrecen - Cégek és magánszemélyek is hozzájárultak a gyerekek gyógyításának sikeréhez.

250 ezer forinttal segítette a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermek Nephrológia és Művese Osztályán folyó munkát a Halköz-Társaság rendezvénye. A mögöttünk álló hétvégén a Simonffy utcán szervezett ÚriMurin jótékonysági árverést tartottak. Megvásárolhatók voltak Kostyál Viktor grafikusművész helyszínen alkotott karikatúrái, valamint Hercskó Roland, Király Nikolett (Hyou-ka), Pósafalvi Krisztián, Szűcs András és Tóth Zsolt (Hero) tetováló-művészek, illetve Buray István festőművész kizárólag erre az alkalomra különböző technikákkal készített képeit. Az adományt csütörtökön Aranyász János az ÚriMuri társszervezője adta át, dr. Szabó Tamás egyetemi docens, a Gyermek Nephrológia és Művese Osztály vezetőjének.


Fotó: Matey István


Az átvételkor a kórházban lévő gyerekekről Kostyál Viktor karikatúrát rajzolt, mosolyt csalva modelljei arcára. A tizennégy helyi vállalkozás összefogásával megvalósuló zenei és gasztronómiai eseményen július elsején és másodikán a 3500 látogató kóstolt bele a változatos programkínálatba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában