Helyi közélet

2016.05.03. 10:51

Hozzászólás cikkhez: Öreg autókat hoznak be!

Debrecen - <em>A Hajdú-bihari Napló április 14-i számában két cikk is foglalkozik a személygépkocsik átlagéletkorával, és, hogy egyre több használt öreg gépkocsit hoznak be nyugatról stb.

Debrecen - A Hajdú-bihari Napló április 14-i számában két cikk is foglalkozik a személygépkocsik átlagéletkorával, és, hogy egyre több használt öreg gépkocsit hoznak be nyugatról stb. Szerintem, ha a hazai gyártású gépkocsik (például Suzuki) olcsóbbak lennének – mondjuk az áfa és a hitelkamatok csökkentése miatt –, akkor több új autót vennének az emberek, ami az átlagéletkort csökkentené, és jobb műszaki állapotú járművek vennének részt a forgalomban. Nem kellene ezen elgondolkodni az illetékeseknek?

- Szabó Sándor, nyugdíjas klubvezető, Debrecen -


Debrecen - A jogalkotó tegyen róla, hogy csak a nyolc évnél fiatalabb autókat lehessen behozni az országba – ezt követeli a Magyar Lízingszövetség, valamint a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége. A két szervezet szerint tarthatatlan, hogy miközben 2013 és 2015 között 74 százalékkal nőtt a külföldről behozott autók száma, az átlagéletkoruk eléri a 11 évet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában