Helyi közélet

2016.04.05. 19:45

Összevissza vertek 400 forintért egy ittas férfit Hajdúnánáson

Debrecen, Hajdúnánás - Hátba rúgták, arcba térdelték, miután kifigyelték a presszóban.

Debrecen, Hajdúnánás - Hátba rúgták, arcba térdelték, miután kifigyelték a presszóban.

A harmadrendű, fiatalkorú vádlott büntetését enyhítette a táblabíróság, társai büntetését helyben hagyta abban a hajdúnánási büntetőügyben, melynek terheltjei 400-500 forintért vertek agyba-főbe egy kapatos férfit egy helyi szórakozóhely közelében.

Az eset 2014 augusztusában történt, a vádlottak egy presszóban italoztak a sértettel, akit kiszemeltek maguknak és előre elhatározták, hogy elveszik a pénzét. Záróra után – már az utcán – ütni-verni kezdték a férfit, átkutatva a zsebeit, követelve a bankkártyáját. Az áldozat hiába próbált felállni, amikor mégis, akkor V. I. M. teljes erejéből a hátába talpalt. A legifjabb támadó ekkor már kérte, hogy hagyják abba, és ott is hagyta a többieket. Rövidesen tovább is álltak, előtte még Cs. I. beletérdelt a sértett arcába.

A megvert ember mellüregi sérülésekkel, bordatöréssel, tüdőzúzódással majd másnap került kórházba egy ismerőse révén. A Debreceni Ítélőtábla hétfői jogerős határozatával Cs. I.-t 8, V. I. M.-t 7 év börtönnel sújtotta (büntetésük kétharmadának letöltése előtt nem helyezhetők feltételes szabadlábra). V. D. G. büntetését 3 évről 2 év 4 hónap fiatalkorúak börtönére változtatták az ítélet belső arányosságára tekintettel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában