Helyi közélet

2016.04.12. 11:05

Lezárult a nyomozás a szoboszlói gázpisztolyos rabló ügyében

Hajdúszoboszló - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.

Hajdúszoboszló - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi szakértők bevonásával – folytatott nyomozást Sz. Mátyás hajdúszoboszlói lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a kapucnit és símaszkot viselő férfi 2016. január 9-én 10 óra 40 perc körül egy gáz-riasztó fegyverrel bement egy hajdúszoboszlói italboltba, ahol az eladónak fenyegetően azt mondta, hogy „ez egy rablás, a pénzt kérem a kasszából!”, majd a fegyvert a nő hátának szegezte és a kasszához kísérte őt. A megrémült nő a kasszában lévő pénzt átadta az elkövetőnek, aki a zsákmánnyal együtt a helyszínről elmenekült. A bolt alkalmazottja ezután értesítette a bűncselekményről a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.



A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek és forró nyomon megkezdték a tettes beazonosítását és felkutatását, amely során nyomkövető kutyát is indítottak. A beszerzett információk alapján a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói és a helyi rendőrök hat órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit Hajdúszoboszlón elfogtak és a városi rendőrkapitányságra előállítottak. A 31 éves férfit a jellegzetes járása buktatta le, amit a biztonsági kamera felvételei alapján egy helyi körzeti megbízott felismert.

Sz. Mátyás gyanúsítotti kihallgatásán a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2016. január 12-én elrendelte.

A házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészség részére.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Hajdúszoboszló – Fegyverrel, vagy annak utánzatával raboltak ki egy italboltot Hajdúszoboszlón – értesült a Hajdú-bihari Napló.


Hajdúszoboszló – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Hajdúszoboszló – Nyomkövető kutyát is bevetettek a rendőrök annak a férfinak a felkutatására, aki fényes nappal fegyverrel rabolt ki egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Hajdúszoboszló – Az ügyészség beszámolója szerint a gyanúsított szűkös anyagi körülmények között élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában