Ötvenezret vitt el a szoboszlói rabló, a járásáról ismerték fel

5-10 évet is kaphat a férfi
5-10 évet is kaphat a férfi - © Fótó: Tóth Imre
Hajdúszoboszló – Nyomkövető kutyát is bevetettek a rendőrök annak a férfinak a felkutatására, aki fényes nappal fegyverrel rabolt ki egy italboltot Hajdúszoboszlón.

A bűncselekmény gyanúsítottját, egy 31 éves helyi férfit, hat órával később azonosították és elfogták – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rablás szombat délelőtt történt. Sz. Mátyás kapucnival és símaszkkal a fején fenyegette meg az eladót, és követelte a bevételt. Miután megkapta, elmenekült. A nyomozás forró nyomon indult, a városban széles körű adatgyűjtést és tanúkihallgatást végeztek. Megbízható forrásokból ugyanakkor úgy értesültünk, a férfit a helyi rendőrök a járásáról ismerték fel, akit elfogása után gyanúsítottként hallgattak ki. Sz. Mátyás a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rend­őrök kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A házkutatás során megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztó pisztolyt, illetve az eltulajdonított készpénz egy részét – forrásaink szerint 50 ezer forint körüli összeget zsákmányolhatott –, illetve a ruházatát. A gyanúsítottal szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

HBN-SZZSL
hirdetés