Helyi közélet

2016.04.05. 08:47

Kocsmázás után kirabolta az ivócimboráját egy hajdúszoboszlói férfi

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a helyi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolta ismerősét.

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói rendőrök bíróság elé állítást javasolnak azzal a helyi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolta ismerősét.

A nyomozás adatai szerint egy hajdúszoboszlói férfi értesítette 2016. március 16-án 12 óra körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy egy ismerőse elvette a pénzét.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a sértett együtt italozott egy sörözőben G. Zsolttal, majd átmentek egy hajdúszoboszlói, Bányász utcai parkba, ahol az ismerős azt követelte a sértettől, hogy adja át neki a nála lévő készpénzét, amire a férfi nem volt hajlandó. G. Zsolt ezért egy padra lökte a férfit, leszorította, majd leszakította a nadrágzsebét és kivette az ott található készpénzt. Ekkor a sértett közölte ismerősével, hogy ha nem adja vissza neki a pénzt, akkor hívja a rendőrséget, és elővette a mobiltelefonját, amit támadója kikapott a kezéből és összetörte. A terhelt kerékpárjával elhagyta a helyszínt és közben megfenyegette a 45 éves férfit, hogy ha szól a rendőrségnek, akkor nagyon rosszul fog járni. A sértett ezután visszament a sörözőbe, ahonnan telefonált a rendőrségnek.

A rendőrök a 24 éves G. Zsoltot 13 óra 15 perckor az Isonzó utcán elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették, s kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amelyet a Hajdúszoboszlói Járásbíróság 2016. március 18-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakos ellen a rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2016. április 4-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában