Helyi közélet

2016.01.23. 09:11

Kiosztották a Debrecen Kultúrájáért díjakat

Debrecen - Alkotói ösztöndíjban nyolcan részesültek a magyar kultúra napján.

Debrecen - Alkotói ösztöndíjban nyolcan részesültek a magyar kultúra napján.

A városfejlesztés egyik fundamentuma kulturális intézményrendszerünk fenntartása és fejlesztése, valamint a kultúránk állapotáért felelősséget vállalók támogatása – jelentette ki a magyar kultúra napján dr. Papp László Debrecen polgármestere, a Csokonai Színházban tartott ünnepségen péntek este.

A rendezvényen a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány alkotói ösztöndíjat adományozott Áfra János szerkesztőnek, költőnek, Gellén Sára tervezőgrafikusnak, Dr. Lapis József szerkesztőnek, kritikusnak, irodalmárnak, Láng Eszter képzőművésznek, művészeti írónak, Nyul Imre nyugdíjas pedagógusnak, Dr. Váradi Judit zongoraművésznek, dr. Puskás Levente szaxofonművésznek, valamint dr. Vitéz Ferenc egyetemi oktatónak, irodalmárnak.

Posztumusz Debrecen Kultúrájáért díjat kapott dr. Julow Viktor egyetemi tanár, irodalomtörténész, műfordító. Debrecen Kultúrájáért díjban részesült dr. Mohos Nagy Éva operaénekes, a Csokonai Színház örökös tagja, tanszékvezető főiskolai tanár és Dr. Aczél Géza babárkoszorús költő, műfordító, irodalomtörténész, kritikus, az Alföld folyóirat volt főszerkesztője.

A díjátadást követően a 150 éves Csokonai Színház jubileuma alkalmából Színházi legenda és emlékezet címmel a városhoz kötődő alkotók műveiből adtak elő szemelvényeket a Csokonai Színház művészei, valamint Szentpéteri Csilla zongoraművész lépett fel.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában