Helyi közélet

2015.12.09. 10:54

Nánáson is figyelnek a biciklisek biztonságára

Hajdúnánás - A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai a kerékpárosok részére láthatósági mellényeket, illetve lámpákat osztottak.

Hajdúnánás - A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai a kerékpárosok részére láthatósági mellényeket, illetve lámpákat osztottak.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án az esti órákban a „Látni és Látszani” közlekedésbiztonsági kampány keretében – mivel kiemelt célnak és feladatnak tekintik a kerékpárosok részvételével bekövetkező balesetek megelőzését – átvizsgálták a Hajdúnánás területén kerékpárral közlekedők járműveinek műszaki állapotát. Az ellenőrzés célja az volt, hogy felhívják a biciklisek figyelmét arra, hogy a kedvezőtlen időjárási és látási körülmények mellett – a biztonságos közlekedés érdekében – gondot kell fordítani a járművek megfelelő kivilágítására, valamint a kötelező felszerelések meglétére, azok karbantartására. Ennek érdekében, amelyik kerékpár nem rendelkezett a kötelező felszerelésekkel a rendőrök helyszíni bírság, vagy feljelentés helyett figyelemfelhívó jelleggel világítóberendezést és láthatósági mellényt adtak át a kétkerekűek tulajdonosainak.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában