Helyi közélet

2015.12.01. 13:36

Kocsányos tölgyekkel szépül az egyetem

Debrecen - Önkéntes hallgatók ültettek fákat az egyetem négy campusán.

Debrecen - Önkéntes hallgatók ültettek fákat az egyetem négy campusán.

– Balesetveszélyes volt több fa a Debreceni Egyetem campusain, ezért ezektől a biztonság érdekében meg kellett válni. Megvizsgáltattuk a faállományt, melyek közül 140-et ki kellett vágni, vagy a lombkoronájukon alakítani – mondta Bács Zoltán kancellár a faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatón kedden az Országh László sétányon.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata az egyetem vezetésével közösen gondoskodik az intézmény faállományának megújításáról. A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának felhívására 102 hallgató jelentkezett, akik összesen 120 fát ültettek, amivel a környezettudatosságot is hirdették.

– A területen őshonos fákat fogunk elültetni, az országosan egyedülálló vagy legalábbis párját ritkító egyetem campusain. Az ültetéssel a környezetvédelemre is felhívjuk a figyelmet, és bízunk benne, hogy a most elültetett fák tavasszal kisarjadnak, és a magasba törnek, úgy ahogyan a Debreceni Egyetem is magasba tör a tudomány területén – mondta Körösparti Péter, a DEHÖK elnöke.

Az első fát a sajtótájékoztató résztvevői, Dr. Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora, Bács Zoltán kancellár és Körösparti Péter közösen ültették el.

HBN–VK ​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában