Helyi közélet

2015.12.19. 19:21

Elértek a Télapóhoz a gyerekek levelei, rajzai

Debrecen - Könyvek, autók, babák és ruhák is voltak a kívánságok között.

Debrecen - Könyvek, autók, babák és ruhák is voltak a kívánságok között.

Különleges karácsonyi adományakció mellé állt több száz lelkes önkéntes országhatárokon innen és túl, hogy 140 gyermek titkos kívánságait teljesítsék.

A Facebookon szerveződött Levelek a Télapónak akció során Tóth József gáborjáni lelkész ötletét valósították meg. A szervezők „Józsibával” az élen nehéz sorsú hajdú-bihari gyermekeket kértek meg, hogy készítsenek egy rajzot és írjanak egy levelet a Télapónak, amiben „be kellett vallaniuk”, jók, rosszak, vagy csak kicsit rosszak voltak-e, milyen jó cselekedeteket vittek véghez, mire vágynának a leginkább.

A jellemzően alsós, vagy épp ovis kicsik pedig sokszor meglepő szerénységgel, máskor gyermeki őszinteséggel papírra vetették kívánságaikat, amiket számukra idegenek „fogadtak örökbe”, azaz teljesítettek. Az ajándékok egy részét péntek délelőtt a cívisvárosi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézményben adták át a diákoknak, akik természetesen műsorral is köszöntötték a nagyszakállút és segítői(ke)t. Az akció azonban csak a hétfői, gáborjáni ajándékozással lesz teljes, ahol ismét számos apróság kívánsága teljesül majd a nagylelkű civil felajánlásoknak köszönhetően.

HBN–SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában