Helyi közélet

2015.11.30. 15:03

Befejeződött Püspökladány csatornázása

Püspökladány - A beruházással javult a város népességmegtartó képessége.

Püspökladány - A beruházással javult a város népességmegtartó képessége.

Jelentős állomásához érkezett a közel 15 ezer lakosú település infrastrukturális fejlesztése azzal, hogy hétfőn átadták az újtelepi városrész szennyvízelevezető-csatornahálózatát, és ezzel immár 100 százalékos Püspökladány ilyen rendeltetésű csatornázottsága.

A 2011-ben kezdődött, közel 532 millió forintos beruházás keretében a kivitelező egyrészt alkalmassá tette a városi tisztítót a megnövekedett szennyvízmennyiség fogadására, másrészt az Újtelepen közel 7,5 kilométer hosszúságú gerincvezetéket fektettek le, valamint 5 átemelőt építettek, 2-őt pedig felújítottak. Mintegy 600 lakás csatlakozhat az új vezetékrendszerre.

A beruházás befejezésével javul a felszíni és a felszín alatti vizek minősége, mivel az összegyűjtött szennyvíz a tisztítást követően már káros anyagoktól mentesen kerülnek vissza a környezetbe. Ezáltal csökken a fertőző megbetegedések előfordulási kockázata. Mindezen túl kisebb lesz a belvízveszély, a településen pedig előnyösebb munkahelyteremtő feltételek születtek. Az ingatlantulajdonosoknak nem kell szikkasztót fenntartani, ezáltal növekedhet a házak értéke, a lakosok komfortérzete, végsős soron a település lakosságmegtartó képessége.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában