Helyi közélet

2015.10.30. 14:37

Életmentés a munkahelyen

Debrecen - Hasznos, ha van olyan elsősegélynyújtó kolléga, akire számíthatnak a munkatársak és az ügyfelek napközben. Ehhez nyújt speciális ismereteket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontja.

Debrecen - Hasznos, ha van olyan elsősegélynyújtó kolléga, akire számíthatnak a munkatársak és az ügyfelek napközben. Ehhez nyújt speciális ismereteket a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontja.

Ájulás? Rosszullét? Baleset? – a legtöbb időt munkahelyükön töltik az emberek, s ha egy kollégát váratlanul baj ér, nincs idő a tanakodásra. Az életét mentheti meg, vagy minimálisra csökkentheti az egészségkárosodást, ha olyan munkatárs van a helyszínen, aki a megfelelő elsősegélynyújtásban részesíti a beteget a mentők megérkezéséig.

A törvény is előírja, hogy minden munkahelyen lennie kell elsősegélynyújtásban járatos munkatársnak, s az ellátáshoz szükséges felszerelésnek vagy mentőládának (ahogy az a 3/2002. (II.8.) Sz.CsM-EüM rendeletben olvasható).

Még van hely

Ősszel nem csak a madarak vándorolnak, a munkahelyeken is előfordul, hogy cserélődnek a munkatársak. Előfordulhat, hogy az „életmentésre kész” kollegák megfogyatkoznak. November első hetében még nem késő csatlakozni a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjának tanfolyamához, amely speciális munkahelyi elsősegélynyújtó ismeretekkel teszi teljessé az alapfokú életmentés tananyagát. November 4-én és 9-én az elméleti és gyakorlati tudnivalókat megszerezhetik, és le is vizsgázhatnak a résztvevők; s a következő munkanapra már a tudásukat igazoló tanúsítvánnyal mehetnek.

A tanfolyamra online, telefonon (52/316-330, 52/316-679), a [email protected] e-mail címen, és személyesen a megyei vizsgaközpontban (4025 Debrecen, Hatvan utca 37.) jelentkezhetnek az érdeklődők.

Átutalással fizethetnek a vizsgáért és a tanfolyamért azok, akiknek ez a mód megfelel a 10400339-50515548-56481010 számlaszámon.

Bővebb információk ezen a honlapon olvashatóak.

- Piros Éva -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában