Helyi közélet

2015.09.22. 10:11

A félelmek legyőzéséről mesél Almási Kitti

Debrecen - Október 13-án dr. Almási Kitti Bátran élni című előadásával folytatódik a Nyitott Akadémia sorozat a Lovardában.

Debrecen - Október 13-án dr. Almási Kitti Bátran élni című előadásával folytatódik a Nyitott Akadémia sorozat a Lovardában.

Hazánk egyik legkedveltebb pszichológusa szeptember végén új könyvvel jelentkezik, melyben azt kutatja, miként küzdhetjük le a szabad mozgásterünket korlátozó, életünket beszűkítő félelmeket és gátlásokat. Ebből a témából kaphatunk végre ízelítőt Debrecenben is, ami kihagyhatatlan programnak ígérkezik, hiszen ahol az előadás eddig elhangzott, mindenütt vastapssal köszönte meg a közönség.

Sokan szenvedünk attól, hogy vágyunk valamire, van valamilyen ambíciónk, vagy kilépnénk abból, ami fojtogató a számunkra, de azt érezzük: úgysem sikerülne, sőt, esetleg még rosszabb helyzetbe kerülnénk, mint most vagyunk. Ezért inkább meg sem próbáljuk, megmaradunk a langyosban vagy a szenvedésben. Közben talán utáljuk magunkat, amiért gyávák vagyunk változtatni, de az önutálat még nem ad erőt. Ilyen helyzetben nagyon fontos felkutatni, miből eredhetnek a félelmeink, gátlásaink (hiszen azok sokszor a múlt fájdalmas élményeiben gyökereznek), másrészt tudatos munkával csökkenteni erejüket, hogy ne akadályozzanak bennünket céljaink elérésében. De hogyan tegyük? E kérdésre igyekszik választ adni dr. Almási Kitti, rengeteg lehetséges eszközt adva hallgatói kezébe. A nehéz témát a doktornő jó humorú, sodró előadói stílusa oldja, és teszi élvezetessé.

A Nyitott Akadémia helyszíni standján kedvezményes áron lehet megvásárolni dr. Almási Kitti vadonatúj, Bátran élni című könyvét is, melyet a szerző dedikál.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában