Helyi közélet

2015.06.18. 14:58

Nincs szünet a megyei vérellátásban

Debrecen - A nyaralókat is várják a véradásokra Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében a vöröskeresztesek, hiszen nyáron a szabadságolások miatt csökken a donorszám, miközben a vérigény megnő.

Debrecen - A nyaralókat is várják a véradásokra Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében a vöröskeresztesek, hiszen nyáron a szabadságolások miatt csökken a donorszám, miközben a vérigény megnő.

Sajtburgermenü-kuponnal ajándékozzák meg a donorokat június 19-én 14.00 és 18.00 óra között a Csapó utcai bevásárlóközpontban a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásán. A véradószervező önkéntesek és munkatársak kérik azokat, akik az elmúlt három hónapban nem adtak vért, jöjjenek el a júniusban és a nyáron meghirdetett véradásokra. Nyáron ugyanis kettős szorításban kell szinten tartani a vérkészletet: a legtöbb donor szabadságra megy, miközben megnő a vérigény a nagy forgalom és az aktívabb, programdús élet miatt. A nyaralókat is véradásra invitálják ezért a szervezők.

Nyaralóknak, helyieknek

A megyeszékhelyen, Debrecenben a Regionális Vérellátóközpontban (Bem tér 19.) minden hétfőn, szerdán és pénteken 7.30 és 17.00 óra között, kedden és csütörtökön 7.30-tól 15.00-ig várják a véradókat a vöröskeresztesek. Június 20-án a Kishegyesi úti áruház fogadja be a véradást 10.00 és 14.00 között. Itt a donorok apró ajándékokat kapnak az önkéntesektől és munkatársaktól.

A jövő héten két óvodában, hétfőn a Margit téri, kedden a Faragó utcai intézményben, majd 27-én az ondódi Közösségi Házban (Kádár dűlő 61/c.) adhatnak még vért a debreceniek vagy az itt pihenő emberek. A két „oviban” konzervvel is megajándékozzák a véradás után a szülőket, pedagógusokat és minden donort.

Közösségteremtő programmá teszik a véradást a vöröskeresztesek június 19-én 9 és 14 óra között Mikepércsen, a Wass Albert Kultúrházban. Kolbásszal, sörrel vendégelik meg a donorokat, az új véradók között ajándékcsomagot sorsolnak ki, a legnagyobb véradásszámú donor ajándékkosarat kap a debreceni Kishegyesi úti áruháztól. A következő héten Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Nádudvar, Hajdúnánás és Balmazújváros központjába települ ki véradás.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában