Helyi közélet

2015.04.13. 08:55

Sok álláskereső megtalálhatja számítását Debrecenben

<p align="justify"><span style="color: #252525;"><span style="font-family: Arial, sans-serif;">Debrecen Nyíregyházát megelőzve az ország keleti régiójának a kulturális, és gazdasági központja, nem mellesleg hazánk második legnagyobb városa.

A munkanélküliség nem csak nálunk, hanem Európa és világszerte is komoly problémákat okoz a nemzeteknek. Folyamatosan csökken a munkahelyek száma, és nő a munkanélküliek tábora. Debrecen lakossága, és a környéken élők szerencsés helyzetben vannak, mert a civisvárosban az átlagnál sokkal jobb eséllyel helyezkedhetnek el.

Debrecenbe kell menni, munkát bőven találni

A debrecenallas.hu a legkülönfélébb debreceni álláslehetőségek között válogathat az ember. Vannak egyetemi, főiskolai végzettséget igénylő munkalehetőségek, de ugyanúgy olyat is találni, ahol az érettségi vagy éppen a szakképzettség és a tapasztalt munkaerő a feltétel.

Az álláshirdető oldalra folyamatos kerülnek fel új lehetőség, sőt vannak kivételes napok is amikor tömegesen találkozhatunk új állás- és munkalehetőségekkel. Pl.: húsvét előtt mosodai dolgozót, adminisztrációs ügyintézőt, állatkert gondozót és tapasztalt gépkezelőt is kerestek. Debrecenben állást találni talán azért is könnyebb az ország északkeleti régiójához képest, mert folyamatosan új lehetőségek nyílnak a helyi vállalkozók számára a munkahelyteremtő pályázatok révén is.

Közel 20%-a az állásajánlatoknak kereskedelmi

Nem meglepő módon Debrecenben is, az ország több nagyvárosához hasonlóan a kereskedelem, értékesítés területén a legnagyobb a mozgás. A 1331 álláshirdetésből 241-ben ebbe a szegmensbe keresnek embereket. Alig lemaradva a szakmunka következik a sorban, ami ismét azt a trendet igazolja, amely szerint egyre nagyobb az igény tapasztalt, szakképzett munkaerőre. A szakmunka kategória olyan területeket utasít maga mögé nem is kevéssel, mint az informatika, vagy éppen az adminisztrációs, irodai lehetőségek.

A diplomás végzettséggel rendelkezőknek az NI ad nagy lehetőséget a munkába álláshoz és a tapasztalatok megszerzéséhez. Aki felkeresi a Debrecen állás portált nagy esélyt ad magának egy új, jobban fizető állásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában