Helyi közélet

2015.04.02. 10:20

Nézőpont: Kidőlt a tréfa

<em>„Humorban nem ismerek tréfát.” Karinthy szavai szállóigévé váltak. Jó lenne azonban, ha április elsején komolyan megfontolnánk. Ilyenkor ugyanis évről évre mind többen feltétlen viccesek, vagy egyenesen trollok akarnak lenni – ahogy Valentin napon mindenáron szerelmesek –, mert azt gondolják ez a minimumelvárás</em>. <strong>Fabók Ágnes írása</strong>.

„Humorban nem ismerek tréfát.” Karinthy szavai szállóigévé váltak. Jó lenne azonban, ha április elsején komolyan megfontolnánk. Ilyenkor ugyanis évről évre mind többen feltétlen viccesek, vagy egyenesen trollok akarnak lenni – ahogy Valentin napon mindenáron szerelmesek –, mert azt gondolják ez a minimumelvárásFabók Ágnes írása.Kár, hogy a humor nem az… A hírportálok egymásra licitálva igyekeznek megfelelni ennek a trendnek, aki pedig nem érti, vagy épp „nem veszi” a – sokszor sértő – poénjaikat, azt képesek ünneprontónak, humortalan alaknak bélyegezni.

E bolondos napon a trollkodóktól tartók persze igyekeznek „résen lenni”, hogy ne nevethessenek rajtuk kárörvendően ismerősök vagy épp ismeretlenek monitoraik előtt ülve. Kételkednek minden szóban, hírben, fotóban. Így, sokan a Debrecen felé közelítő porvihar hírét is ilyen április elsejei tréfának hitték, amit a hírportálok agyaltak ki. Volt aztán nagy meglepetés, amikor a poén helyett egy-egy kidőlt fa ütött, pontosabban dőlt, ablakok, autók törtek, mi pedig megtapasztalhattuk, a természet az időjárásban nem ismer tréfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában