Helyi közélet

2015.04.30. 19:47

Bertók Lajosra emlékeztek a Benedek Elek Könyvtárban

Debrecen – Újra összegyűltek az immár kilenc éve tragikus hirtelenséggel elhunyt színészóriás, Bertók Lajos pályatársai, barátai, ismerősei a Benedek Elek Könyvtárban.

Debrecen – Újra összegyűltek az immár kilenc éve tragikus hirtelenséggel elhunyt színészóriás, Bertók Lajos pályatársai, barátai, ismerősei a Benedek Elek Könyvtárban. A rendezvény helyszíne és a szervező személye ugyan változott, ám célja változatlan maradt: méltó emléket állítani a debreceni születésű, Jászai-díjas színművésznek. A rendhagyó születésnapi megemlékezést a művész édesanyja, dr. Ladányi Éva indította útjára 2007-ben, melyet minden évben május elsején rendezett meg a bocskaikerti emlékházban. Súlyos betegsége, illetve 2012-ben bekövetkezett halála miatt megszakadt a számára oly fontos ünnepségsorozat. Idén azonban a Bertók családot jól ismerő és tisztelő Erdélyi Márta Sesztina Jenő-díjas versmondó szervezésének köszönhetően újra életre kelt a hagyomány.

Az Andics Árpád Holló László-díjas fotóművész „Emlékképek a Bertók Lajos emlékházban (2007–2009)" című fotókiállításával – melyet dr. Csohány János nyugalmazott egyetemi tanár, református lelkész nyitott meg – egybekötött ünnepi műsoron dr. Vitéz Ferenc művészeti író, költő versei hangzottak el Erdélyi Márta tolmácsolásában, fuvolán közreműködött Dalmi Dóra. A jeles alkalommal a Bertók-család féltve őrzött eredeti relikviái – iskolai bizonyítványok, gyerekkori fényképek, színházi díjak – is láthatóak voltak. Bertók Lajos május elsején lenne 49 éves.

HBN–HA




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában