Helyi közélet

2015.04.17. 10:59

A beruházási szándék gyengébb a tavalyinál

Debrecen - Március hónapban érdemben nem változott a GKI-ERSTE konjunktúraindexe.

Debrecen - Március hónapban érdemben nem változott a GKI-ERSTE konjunktúraindexe.Márciusban lényegében stagnált a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Miközben 2014 októbere óta jellemzően kis lépésekkel, de folyamatos a romlás, az index szintje továbbra is viszonylag optimista hangulatot tükröz.

Lesz megrendelés?

Az üzleti várakozások kissé javultak, a fogyasztóiak viszont romlottak. Az üzleti szférán belül márciusban csak az ipari várakozások lettek kedvezőbbek, de a bizalmi index itt sem érte el a tavaly év végi szintet. A rendelésállomány megítélése javult, de az exportrendeléseké romlott. A készletekről alkotott vélemény is kissé jobb lett, az elmúlt időszaki termelés megítélése viszont rosszabb. A beruházási szándék a tavalyinál gyengébb. A foglalkoztatási hajlandóság az építőipar kivételével minden ágazatban javult; ez az egyetlen ágazat, ahol a létszámcsökkenésre számítók aránya a magasabb. Mérséklődött a lakosság munkanélküliségtől való félelme. A cégek többsége változatlan árakra számít, de az áremelési törekvés a kereskedelem kivételével minden ágazatban erősödött kissé.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában