Helyi közélet

2014.11.21. 13:22

Nézőpont: Négymancs pacsi!

<em>A két úszóhártyás lábat képviselő Négy Mancs története abszolút sikersztori. A debreceni bíróság mai döntése rövid időn belül a második megerősítése annak, hogy tisztességesen és törvényesen védték a lúdérdekeket az állatvédők a kényszertömés és eleven tolltépés elleni kampányban</em>. <strong>Horváth Borbála írása</strong>.

A két úszóhártyás lábat képviselő Négy Mancs története abszolút sikersztori. A debreceni bíróság mai döntése rövid időn belül a második megerősítése annak, hogy tisztességesen és törvényesen védték a lúdérdekeket az állatvédők a kényszertömés és eleven tolltépés elleni kampánybanHorváth Borbála írása.A Gazdasági Versenyhivatal 2012-ben fél éven át vizsgálta a Négy Mancs tevékenységét, és ők erősítették meg elsőnek: az állatvédők az állatok érdekében cselekedtek, nem volt nyoma a piac manipulálásának és nem szolgáltak semmilyen külföldi üzleti érdeket” – írja közleményében a szervezet.

És milyen jó ezt olvasni abban az országban, ahol fél órányi google-lel töltött kutatómunka sem segített olyan ügyet találni, amelyben felfüggesztett fogháznál súlyosabb büntetést szabtak volna állatkínzókra. Ez gyakorlatilag egy nyilvánosabb ejnye-bejnye. Csupán annyit tanít meg a bűnösnek, hogy: légyszi, most ezt ne csináld néhány hónapig. Egy év négy hónap (felfüggesztve) járt 2010-ben, annak a nőnek, akinek portáján összesen negyvenhét kutya, huszonnégy kecske, három birka, tizenöt disznó, és több mint száz baromfi sínylődött éhhalál határán, némelyik pedig át is esve azon a határon. Felfüggesztett szabadságvesztést róttak ki egy tiszakeszi férfira idén, miután az baseballütővel verte agyon szökdösésre hajlamos kutyáját. Úgyhogy pacsi a Négy Mancs képviselőinek, amiért nem adták fel, és megmutatták: nem tollas a hátuk.

- Horváth Borbála -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában