Helyi közélet

2014.10.06. 19:25

Menhelyi cicáknak, kutyáknak gyűjtöttek az iskolások

Debrecen - Adni öröm. Ezt a mondást személyesen tapasztalhatták meg a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói, hiszen az állatok világnapja alkalmából gyűjtést szerveztek az Együtt az Állatokért Közhasznú Egyesületnek a menhelyen élő kutyáik és macskáik részére.

Debrecen - Adni öröm. Ezt a mondást személyesen tapasztalhatták meg a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói, hiszen az állatok világnapja alkalmából gyűjtést szerveztek az Együtt az Állatokért Közhasznú Egyesületnek a menhelyen élő kutyáik és macskáik részére.Cserébe az Debreceni Kutyaház Állatotthon önkéntesei interaktív előadást tartottak a kutyatartás praktikus kérdéseiről és a helyes állattartás szabályairól. Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük október 4-én.

Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének az emléknapja is egyben. Róla az a monda járta, hogy értett az állatok nyelvén. Ha ma is köztünk élne, bizonyára a kutyák hálás köszönő szavait tolmácsolhatná a lorántffys gyerekeknek, akik az állateledelek , nyakörvek, pórázok mellett meleg pokrócokat és tisztítószereket is küldtek a Kutyaház Egyesület által fenntartott debreceni menhely kis lakóinak.

- Csikné Kocsis Márta, Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában