Helyi közélet

2014.09.11. 15:29

Sovány tejpor, vaj, sajt…

Budapest - Támogatást kap az orosz embargóval sújtott tejtermékpálya.

Budapest - Támogatást kap az orosz embargóval sújtott tejtermékpálya.– Az Oroszország által augusztus 7-én bevezetett, az Európai Unióra és más országokra is vonatkozó importtilalom sújtotta az uniós tejtermék ágazatot is. A kialakult piaci helyzetben a válságjelek kezelésére az Európai Unió szeptember 5-én rendkívüli intézkedésként megnyitotta a sovány tejpor és a vaj, szeptember 8-tól pedig a sajt magántárolási támogatás igénybevételének lehetőségét – hívta fel a figyelmet legutóbbi közleményében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Sajt esetében lényeges információ, hogy a magántárolási támogatás a közösség valamennyi tagországát figyelembe véve összesen 155 ezer tonna sajtra vehető igénybe. További intézkedésként az intervenciós sovány tejpor és vaj felvásárlási időszakát 2014. december 31-ig hosszabbította meg.

A döntés értelmében az Európai Unió támogatja a piacról ideiglenesen kivont árumennyiség magántárolását, továbbá a korábbiakhoz képest több hónappal meghosszabbította a sovány tejpor és vaj intervenciós felvásárlásra történő felajánlásának lehetőségét – olvasható a híradásban.

A részletes feltételek

A döntés meghozatalát követően az MVH elkészítette a változásokhoz kapcsolódó és az intézkedésekben való részvétel feltételeit tartalmazó közleményeit, amelyek a hivatal oldalán a www.mvh.gov.hu címen megtalálhatóak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában