Helyi közélet

2014.08.11. 18:21

Se gépek, se tejpor

Berettyóújfalu - Továbbra sem indult be a termelés a tejporgyárban.

Berettyóújfalu - Továbbra sem indult be a termelés a tejporgyárban.– Rövid időn belül szeretnénk véghezvinni a gyárban maradt gépek karbantartását, az infrastruktúra felújítását, valamint az újonnan vásárolni kívánt gépek beüzemelését, amelyet már a jövőbeli dolgozók végezhetnek – nyilatkozott portálunknak márciusban Galló Ferenc, a berettyóújfalui tejporgyár ügyvezető igazgatója, annak újraindításakor. Az ajtó azonban zárva, nem zúgnak a gépek, a kisvárosban pedig úgy hírlik, a termeléshez szükséges eszközök sincsenek már meg. Bezárt a tejporgyár, amely ki sem nyitott.

Elavult technológia

– Az elmúlt három hónapban a régi eszközök felszámolása zajlott, ugyanis azok kora meghaladta az 50-60 évet. Egy ózdi vaskereskedő feldarabolta és elszállította azokat, amíg viszont nincsenek meg a technológiai feltételek, addig nem tudjuk elkezdeni a gyártást – magyarázta az igazgató, miért nem folyik a termelés.

HBN-SZM

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló keddi számában olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában