Helyi közélet

2014.08.23. 12:58

Koronává vált a jégtömb

Berettyóújfalu - Hatalmas tömeg, legalább ötezer ember szórakozott önfeledten az Aranykalász – új kenyér elnevezésű rendezvénysorozaton Berettyóújfaluban a Szent István téren péntek késő délutántól szombat hajnalba nyúlóan.

Berettyóújfalu - Hatalmas tömeg, legalább ötezer ember szórakozott önfeledten az Aranykalász – új kenyér elnevezésű rendezvénysorozaton Berettyóújfaluban a Szent István téren péntek késő délutántól szombat hajnalba nyúlóan. A város hagyományosan mindig az augusztus 20-ához közel eső hétvégén rendezi meg az új kenyér ünnepét, lehetőséget biztosítva ezzel, hogy az újfaluiak augusztus 20-án eljuthassanak a debreceni vagy akár a fővárosi rendezvényekre is.

A berettyóújfalui műsorfolyam a hagyományőrzés, a népzene, a nóta és a tánc köré szervezték a rendezvény gazdái. Az eseményt az aratómenet nyitotta, majd a Szeredás együttes szórakoztatta a számában akkor még nem túl nagy közönséget. Ahogy haladtunk az estébe, egyre csak jöttek az érdeklődők, a szórakozni vágyók. A színpadon pedig egymást váltották a nótázós, mulatós előadók. Nótár Mary műsorára megtelt a tér, együtt énekeltek az előadóval.

Sötétedés közben egy igen érdekes, látványos és különleges produkcióval lepte meg a városvezetés az újfaluiakat. M. Tóth Zsolt világbajnok jégszobrász mutatta be tudását a kisszínpadon. Egy 130 kilós üvegtiszta jégtömbből pontosan 15 perc alatt fűrészek és vésők segítségével kifaragta a talapzatára helyezett magyar korona mását.

Az est zárásaként Zanzibár adott élő koncertet és szolgáltatta a zenét a bálhoz.

HBN-KZS

Fotók: Kovács Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában