Helyi közélet

2014.08.05. 13:49

Ki segít a rokont a családnak eltemetni?

Hajdú-Bihar - A szociális temetés költségeit az állam fedezi, de ennek vannak feltételei.

Hajdú-Bihar - A szociális temetés költségeit az állam fedezi, de ennek vannak feltételei.

A megyei temetkezési vállalat igazgatója nem gondolja azt, hogy a szociális temetkezés bevezetése után a cégüknek tanfolyamon kellene kiképezni a családtagokat arra, hogy miként kell az elhunytat a temetésre előkészíteni.

„A mi feladatunk az lesz, hogy a sírásás kapcsán munkavédelmi oktatást tartsunk, a munkálatokat felügyeljük, és ha szükséges, leállítsuk, illetve befejezzük” – tájékoztatta a Naplót Kari Irén, hozzátéve, hogy az általuk üzemeltetett 19 temetőben (az önkormányzatokkal egyeztetve) már tavaly év végén kijelölték a parcellákat a szociális temetkezéshez. Emlékeztetett, hogy csak azokban az esetekben kell a családtagoknak az elhunytat előkészíteni a végtisztességre, amikor valaki a háznál hal meg.

– Ha egészségügyi intézményben történik a haláleset, akkor az elhunytat a boncmester köteles rendezett állapotban kiadni, ha pedig baleset áldozata lesz, akkor beszállítjuk az Igazságügyi Orvosszakértői Intézetbe, ahol felöltöztetik – mondta a szakember, aki szerint tíz halálesetből talán háromnál lesz szükség az öltöztetésnél a hozzátartozó aktív részvételére.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában