Helyi közélet

2014.07.04. 13:29

Ősztől lehet korcsolyázni az új helyen

Debrecen - Kezdetben a talaj megerősítése, majd a környezet rendezése miatt húzódott el a csarnok átadása.

Debrecen - Kezdetben a talaj megerősítése, majd a környezet rendezése miatt húzódott el a csarnok átadása.

Először február végén, aztán májusban akarták átadni a Derék utcán, az idén tízéves jégcsarnok mögött november óta épülő új jégcsarnokot. A ceremóniára azonban a mai napig nem került sor. A csúszás okáról megkérdeztük a beruházó Debrecen Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodási osztályvezetőjét, aki arról számolt be, hogy a kivitelező DH Szervíz Kft. a munka elején azzal szembesült, hogy a Tócó-patak parti talaj a vártnál is vizesebb, mocsarasabb, ezért komolyabb mennyiségű földet cserélni, illetve tömöríteni kellett.

Augusztusban

A 610 millióba került létesítmény műszaki átadása-átvétele a napokban megkezdődött. A próbaüzem keretében már készítettek jeget, de hagyták elolvadni, mert egyelőre nincs rá szükség. Az épületben jelenleg hiánypótlási munkákat végeznek.

Közben a csarnok környékén is dolgoznak, utat, parkolókat, csapadékvíz-elvezető rendszert alakítanak ki. Amikor ezzel is elkészülnek, akkor folyamodnak majd használatbavételi engedélyért.

Tóth János szerint az átadó ünnepséget jelen állás szerint legkorábban augusztus derekán tudják megtartani.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában