Helyi közélet

2014.06.05. 17:43

Sportközgazdász-képzés indul, egészségcentrum nyílik Debrecenben

Debrecen - Sportszakemberek tanácskoznak szombatig az egyetem agrárcentrumán.

Debrecen - Sportszakemberek tanácskoznak szombatig az egyetem agrárcentrumán.Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában" címmel kezdődött meg a XI. Országos Sporttudományi Kongresszus a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karán csütörtökön. Az esemény sajtótájékoztatóján Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság (MST) elnöke azt mondta, 220 aktív résztvevővel zajlik a nagyszabású tanácskozás, és összesen 120 előadás hangzik el a három nap folyamán.

Mint fogalmazott, azért választották Debrecent a konferencia helyszínéül, mert olyan horderejű folyamatok zajlanak a cívisvárosban, mint Angliában az ipari forradalom idején. Nemcsak stadion épült, hanem sportszakemberképzés is indult, és egészségcentrum is létrejön a közeljövőben.

Dr. Borbély Attila, az egyetem sportgazdasági és -menedzsment tanszékének vezetője mérföldkőnek nevezte, hogy a három éve indult sportszervező szakon a jövő héten államvizsgázik 30 hallgató, s kezdeményezték – a világon először – egy sportközgazdász mesterképzés létrehozását is, amelynek akkreditációját elindították.

A tájékoztatón elhangzott: az MST 500 tagot számlál, köztük az orvostudományok mellett olyan tudományágak szakemberei képviseltetik magukat, amelyeknek sportvetülete van.

HBN-SZZSL


Debrecen - Nem az egyetem költségvetéséből működik majd a centrum.


Debrecen - Spanyolországból és Hollandiából is jöttek előadók az XI. Országos Sporttudományi Kongresszusra, amelynek a Debreceni Egyetem ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában