Helyi közélet

2014.05.26. 18:47

Tovább guruló milliárdok

Debrecen - A konzorcium 288 millióval kevesebb, a DKV Zrt. 49 millióval több veszteséget termelt a tervezettől.

Debrecen - A konzorcium 288 millióval kevesebb, a DKV Zrt. 49 millióval több veszteséget termelt a tervezettől.

Csak a számokat figyelembe véve akár jó hírnek is könyvelhetjük el, hogy a tavalyra tervezett egymilliárd 946 millió forinttal szemben, csak egymilliárd 658 millió forint a helyi autóbusz közlekedés működtetésére létrejött Cívisbusz Konzorcium mérleg szerinti vesztesége. Mindez abból a pénzügyi beszámolóból derül ki, melyet a képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyalnak meg további önkormányzati tulajdonban is lévő cégekével együtt. Többek között a konzorcium egyik tagjáét, a DKV Zrt.-ét.

Abból a beszámolóban megtudható, hogy a helyi közlekedésért felelős társaság 2013-as adózás előtti eredménye 704 millió forint veszteség, a tervezett 654,8 millióval szemben.

Kilométerek százmilliói

Érdemes a két beszámoló részleteivel is megismerkedni, hiszen érdekes adatokat tartalmaznak. A Cívisbusz által üzemeltetett buszokon tavaly 86 millió 946 ezer utast szállítottak 288 millió 918 utaskilométeren.

Emellett számolják a hasznos kilométereket is – ez 7 millió 292 ezer volt, valamint a férőhely kilométereket, ami meghaladta az egymilliárdot. Különböző jegyek értékesítéséből több mint 600 millió, a kombinált bérletekből mintegy 965 millió, kedvezményesből (tanuló, nyugdíjas, kisgyermekes) 805 millió, a kiegészítő bérletekből közel 280 millió forint bevételt realizált a cég. Ehhez jött még a szociálpolitikai menetdíj-támogatás, csaknem 685 millió forint értékben.

Az összes értékesítés 3 milliárd 799 millió forint volt, s ez 72 millióval elmaradt a tervezettől.

HBN-ÉP

A cikk folytatása a Napló keddi számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában