Helyi közélet

2014.04.24. 13:47

Stadion: „újranyitás” nyolcvan év elteltével

Debrecen - A Nagyerdei Stadionban egykori és jelenlegi kedvencek avatják fel a pályát.

Debrecen - A Nagyerdei Stadionban egykori és jelenlegi kedvencek avatják fel a pályát.A debreceni Nagyerdei Stadion 1934-ben nyitotta meg kapuit, akkor a hazai Bocskai FC az olasz AGC Bologna együttesét fogadta a Közép-európai Kupa keretében. A mérkőzésen 2:1-es hazai győzelem született 12 ezer néző előtt. A stadiont 1993-ig használta aktívan a Debreceni VSC labdarúgócsapata, majd az 1993-as NB I-be jutás után átköltözött a gárda az Oláh Gábor utcai stadionba. Ezután a stadion állapota egyre romlott, 2010-ben jelentették be, hogy felújítják; jövő héten pedig hatalmas gálával adják át a létesítményt.

Sztárok a pályán

A Nagyerdei Stadion május elsején 18.30-kor nyitja kapuit, a gála 20.20-kor kezdődik. Az esemény változatos zenei programmal indul, majd az új arénában lesz Loki-Öregfiúk-meccs, illetve a magyar válogatott All Star és a DVSC All Star is megmérkőzik egymással. A két gálameccs közül az egyiken a DVSC jelenlegi játékosai lépnek pályára, az egykori nagy kedvencekkel Sándor Tamással, Szatmári Csabával, Madar Csabával kiegészülve. Ezt követi a Legendák csatája, ahol a DVSC All Star csap össze a magyar válogatott All Star csapatával, amelyben – többek között – Détári Lajos és Esterházy Márton is játszik.

HBN


Debrecen - Az egykor Loki-játékos, Dzsudzsák Balázs is részt vett kedden este a Nagyerdei Stadion fény- és hangpróbáján.


Debrecen - Bő két órás gálaműsor az újjá épített Nagyerdei Stadion megnyitóján.


Debrecen - Nagyerdei Stadion: feltárul a ma még kordonok mögé rejtett világ.


Debrecen - A DVSC kézis hölgyei megnézték a futballisták új otthonát, Király Viktor szelfizett.


Debrecen - Könnyűzenei és futballsztárokat láthat a publikum a május 1-jei ünnepségen. tovább »


Debrecen, 2014. április 3., csütörtök (MTI) - Május elsején, nagyszabású gálaműsor keretében adják át az új debreceni Nagyerdei Stadiont - jelentette be Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában