Helyi közélet

2014.04.29. 12:32

Megkérdeztük: A tánc milyen szerepet tölt be az életében?

Debrecen – Én csak szórakozóhelyen szoktam ropni, s ott is csoportban, fiúk társaságában – fogalmazott Bécsi Gábor.

Debrecen – Én csak szórakozóhelyen szoktam ropni, s ott is csoportban, fiúk társaságában – fogalmazott Bécsi Gábor.

Toldi Anita szintén bulikban szokott táncolni. – Inkább a gyors ütemű zenéket szeretem, de néha azért szívesen lassúzom a barátommal – fűzte hozzá.

– Általános iskolás koromban társastáncot és néptáncot is tanultam, utóbbit hosszabb ideig űztem. Nagyon szerettem, de a kevés szabadidő miatt abbahagytam – mondta Belovecz Kata.

– Hét évig tanultam társastáncot, ami nagyon inspirált. Ma már csak a diszkóban táncolok, de néha, ha mosolyt akarok a barátaim arcára csalni, szambázok egyet a táncparketten. A bálokon azonban hasznát veszem a bécsikeringő-tudásomnak – válaszolta Toldi Andrea.

Pálmai Kitti eddigi egész életét végigkísérte a tánc. – Hat évig mazsoretteztem, három évig társastáncot tanultam, nyolc évig aerobikoztam, majd a hiphopba is belekóstoltam. Szinte mindent kipróbáltam. Fontos volt számomra a mozgás és a társaság is nagyon jó volt – jegyezte meg.

– Nem vagyok nagyon táncoslábú, bár általános iskolában voltak néptáncóráim. Ma csak akkor tudnak felcsalni a táncparkettre, ha olyan zenét játszanak, amit szeretek – közölte Anton Renáta.

HBN|Fotók: Matey István


Ami tánc, az kedden itt lesz

Debrecen - „A néptánc, igenis, korszerű, a moderntánc nem földön fetrengés, és a hip-hop nem könnyű.”


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában