Helyi közélet

2014.04.22. 08:34

Elsőként eveztek a célba

Debrecen - Bár szoros versenyben, de idén is az EperJam csapata győzött.

Debrecen - Bár szoros versenyben, de idén is az EperJam csapata győzött.

Hajdú-Bihar megye öt legjobb csapata küzdött az első helyért múlthét pénteken a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban, a LADIK, azaz a Lapot a diákoknak! elnevezésű médiavetélkedőn. A 7. és 8. osztályos csapatok ügyesen vették az akadályokat, pedig nem volt könnyű dolguk, hiszen az újságírás minden fortélyáról tanúbizonyságot kellett tenniük.

Sajtóismeret

A megmérettetésen kreatív feladatokon keresztül megismerhették a média világát. A diákoknak többek között interjút kellett készíteni egy híres emberrel. Ebben a feladatban egyes tanulók színészi képességeiket is megcsillogtatták, s nemcsak a társaságot, de a zsűrit is megnevettették. Egy zsurnalisztának elengedhetetlen feladata a sajtóműfaj ismerete; ebből kifolyólag játékos feladaton keresztül a diákok is számot adtak tudásukról, így többek között a Naplóban kerestek példát a hírre, riportra és jegyzetre, tudósítást írtak a rendezvényről, cikket írtak kényes témákról, mint például a cikis szülőkről, vagy az első szerelemről.

Fej fej mellett eveztek

A verseny folyamán szinte fej fej mellett „eveztek” a csapatok, az összesítést követően mindössze egy pont döntött az első és második hely között. Tavalyhoz hasonlóan idén is a debreceni Ady Endre Gimnázium EperJam csapata bizonyult a legjobbnak, második helyezett a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola First Ladies csapata lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a szintén nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola Ang-Vil nevű csapata léphetett. A versenyről persze senki nem távozott üres kézzel, hiszen ajándékcsomaggal jutalmaztunk minden versenyzőt és felkészítő tanárt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában