Helyi közélet

2014.03.19. 10:20

7,5 helyett 9,5 milliárd

Debrecen - Az alvállalkozók jogos követelését tavaly májusra nagyrészt már rendezték.

Debrecen - Az alvállalkozók jogos követelését tavaly májusra nagyrészt már rendezték.

Ahhoz képest, hogy eredetileg 2012 májusában kellett volna átadni a kettes villamos pályáját, tavaly januárban (a kivitelező konzorciumon belül ekkor vette át a vezető szerepet a Keviép Kft. az Arcadom Zrt.-től) még csupán 28 százalékos készültségben volt a beruházás. Ráadásul szorított az idő, hiszen a szerződésmódosítás az új határidőt 2013. december 20-ban szabta meg.

„Egyszerre kellett felmérni az addig elvégzett munkák minőségét, egyeztetni az elkeseredett alvállalkozókkal a jogos kintlévőségeik rendezését, ráadásul bekeményített a tél is. Aztán, amikor kitavaszodott, a fővárosban is nagyszabású villamospálya-építések indultak, másfélszeresére felverve az alvállalkozói díjakat” – mondta el a Naplónak Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy májusra rendezték az alvállalkozókkal a jogos követeléseket.

Mintegy félszáz alvállalkozó közreműködése kellett ahhoz, hogy az eredetileg 7,5 milliárd forintosra tervezett beruházás 9,5 milliárdért elkészüljön. Ebben azonban a műszaki tartalom másfél milliárd forintos többlete is benne van.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában