Helyi közélet

2014.01.13. 10:58

Vádat emeltek a lövöldöző ellen

Debrecen – A debreceni férfinek nem tetszett, hogy nem bulizhatnak kedvükre.

Debrecen – A debreceni férfinek nem tetszett, hogy nem bulizhatnak kedvükre.

Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte a Debreceni Nyomozó Ügyészség arra a férfira, aki rendőrök felé lőtt gázriasztó fegyverrel tavaly májusban. Jónáné dr. Pocsai Edit megyei főügyész közlése szerint E. Norberttel szemben fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Debreceni Járásbíróságon.

Megütötte a szomszédját

A bűneset napján a vádlott egy szikigyakori ingatlanon szórakozott ismerőseivel, és olyan hangosan szólt a zene, hogy egy szomszéd csendháborítás miatt telefonált a rendőrségre. Az egyenruhások feltűnésére a férfi – aki egyébként előzetesen kábítószert, illetve italt fogyasztott – lehalkította a zenét. Azonban nemsokára átment ahhoz a szomszédjához, akiről azt feltételezte, hogy értesítette a rendőrséget. Szitkozódva felelősségre vonta, és a vitába a hangoskodásra felfigyelő másik szomszéd is bekapcsolódott. E. Norbert ekkor megütötte őt a fején és többször belerúgott a földre roskadó sértettbe. Majd hazament és folytatta a bulizást.

Gumilövedék

A zene miatt ismét beszóltak a rendőrségre, ám a vádlott a második alkalommal már nemhogy nem engedte be az udvarra a járőröket és igazolni sem volt hajlandó magát, hanem magához vette forgótáras pisztolyát és a levegőbe lőtt

A rendőrök ekkor a kaput benyomva behatoltak az udvarra és felszólították a fegyver letételére. E. Norbert ekkor lövést adott le az intézkedő rendőr irányába (a gázriasztó fegyver gumilövedéke nem talált).

Az egyenruhások végül testi kényszerrel leküzdötték az ellenállását, majd kihallgatását követően őrizetbe vették.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában