Helyi közélet

2014.01.07. 20:21

Délre tart a nyugati kiskörút új szakasza

Debrecen - Már csak három ház van a nyugati kiskörút második szakaszának útjában.

Debrecen - Már csak három ház van a nyugati kiskörút második szakaszának útjában.Aki régóta nem járt a belváros nyugati részében most nagyot nézhet, ugyanis a Piac utcától néhány száz méterre, az Arany János és az Erzsébet utca között mostanra szinte az összes olyan házat lebontották, amelyek a nyugati kiskörút leendő második szakaszának nyomvonalába estek.

Pajna Zoltán alpolgármester ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy már csak három épület van meg. Kettő szanálásának ügyében befejezés előtt álló bírósági eljárás zajlik.

A kiviteli terv készítésére várhatóan még ebben a hónapban közbeszerzési eljárást írnak ki. Előzetes régészeti tanulmány nem szükséges, feltárási projektterv viszont igen. Ezt a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Örökségvédelmi Központja készíti.

A lőszermentesítésre vonatkozó megállapodást megkötötte az önkormányzat, a munkát maximum 60 napon belül elvégzik a szakemberek. A műszaki ellenőr kiválasztása 2014. márciusában várható.

Pajna Zoltán szerint, amennyiben a kiviteli tervet június 30-áig le tudja szállítani a tervező, az útépítés 2015. első félévében befejeződhet.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában