Helyi közélet

2014.01.03. 13:30

„A KKV-szektornak főként vásárlók kellenek”

Debrecen - Jó lehetőség ma Magyarországon vállalkozni? Erre keresték a választ.

Debrecen - Jó lehetőség ma Magyarországon vállalkozni? Erre keresték a választ.

Jó lehetőség ma Magyarországon vállalkozni? Aki ezt teszi, vajon hogyan próbálja sikerre vinni a cégét? Ilyen kérdésekre kereste a választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), az Üzleti Klinika és a Nagykermarketing által kezdeményezett felmérés.

Jó vagy rossz?

A kisvállalati szektorra jellemző komor és negatív jövőkép ellenére ez a kérdés ma kifejezetten megosztja a vállalkozókat: 51%-uk gondolja azt, hogy nem jó lehetőség, míg 48% szerint igenis jó lehetőség a vállalkozás. A szegmentált válaszok némileg árnyalják ezt az arányt, de az összképen ez nem igen változtat. Ezen a téren legkevésbé elégedettek a kiskereskedők (52,37%), míg a nagykereskedőknél ez az arány csupán 42,37%.

A szoros „verseny” már kevésbé szoros, ha arról kérdezzük a vállalatokat, hogy az elmúlt évekhez képest hogyan alakult az árbevételük? Jellemzően az értékesítési lánc közepén van a legnagyobb differencia: míg a szolgáltatóknál a legalacsonyabb a növekedés aránya (25%), addig a nagykereskedőknél a legmagasabb (41%). Összesen 1710 válaszadó nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt évekhez képest növekedett az árbevételük, 2276 cég stagnált, és 2309 csökkent.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában