Helyi közélet

2013.11.13. 10:41

Jegyzet: Kétélű jog

<em>Nagy örömmel fogadtuk a visszahonosítási döntést, de ha ennek az ára szavazatok gyűjtése, sajnos akkor, ez szomorú és nem őszinte.</em><strong> Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Nagy örömmel fogadtuk a visszahonosítási döntést, de ha ennek az ára szavazatok gyűjtése, sajnos akkor, ez szomorú és nem őszinte. Égerházi Péter jegyzete.Ez a mondat idézet egy levélből, melyet egy vajdasági magyar írt anyaországbeli barátjának, aki elküldte szerkesztőségünkbe. Sok mindenről árulkodik, arról is, hogy hetek óta megy a sokat hangoztatott összefogás ellenkezőjét bizonyító torzsalkodás a határontúli magyar állampolgárok szavazati jogáról. Eközben éppen az a nemes gesztus szenved csorbát, melyet annyi tőlünk elszakadt, de szívében mindig magyar ember könnyezett meg az elmúlt években. Megint egy nagyszerű kezdeményezés, ami keserű utóéletbe torkollik.

Sok mindennel érvelt már mindkét tábor a határontúli magyarok szavazati joga mellett, illetve ellen, csak azt felejtik el, hogyan esik ez a legilletékesebbeknek. Nem kérték, kapták, de ha lehetett volna biztosan nem kértek volna belőle, amennyiben ez megint a nemzet megosztását erősíti. Egyszer már átélték, 2005-ben róluk és nem értük döntöttek az anyaországiak, mert ügyük akkor is dicstelen politikai csatározás kiváltó oka lett. Most nem az eredményért dúl a harc, azon már túl vagyunk, de a döntés utóélete nem kevésbé megalázó azok számára, akikért állítólag ez az egész történik. Márpedig ha nekik is kényelmetlen…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában