Helyi közélet

2013.10.08. 17:34

„Minél mélyebben hajolunk le, annál magasabbra emelkedünk fel”

Debrecen - A római katolikus Szent Erzsébet Otthont 10 évvel ezelőtt szentelte fel Bosák Nándor debreceni-nyíregyházi megyés püspök.

Debrecen - A római katolikus Szent Erzsébet Otthont 10 évvel ezelőtt szentelte fel Bosák Nándor debreceni-nyíregyházi megyés püspök.Imádkozni annyi, mint esőt kérni. Hinni annyi, mint esernyőt vinni magunkkal” - kezdte beszédét Bruno Ferrero „Hit” című alkotásából idézve Fekete Ferenc Péter igazgató. Az intézmény vezetősége és lakói által szervezett jubileumi ünnepség azt szemlélteti, hogy az otthon már tíz éve az idős lakók segítésével, ápolásával, közösségi programok szervezésével és a hitélet gyakorlásával foglalkozik. Az idősek otthonát Petrik János alapította, aki később igazgatója lett az intézménynek. Fekete Ferenc Péter köszöntőjében kiemelte: az idősek otthona az azóta elhunyt Petrik János hitének, kitartásának és munkabírásának eredménye. Halálára emlékezve pár másodperces csendes emlékezést tartottak, majd az igazgató így folytatta: „Az álmunk, hogy követni próbáljuk Jézus Krisztust, abban valósult meg, hogy gondját viseljük a ránk bízottaknak, amiért hálásak vagyunk. Ha társat vagy barátságot kérünk, Isten megadja. Ez szimbolizálja azt a tevékenységet, amit a Szent Erzsébet Otthon tíz éve nyújt”.

Beszédében kifejtette, hogy munkatársainak az intézmény az alázatos szolgálatra ad lehetőséget, mert „minél mélyebben hajolunk le, annál magasabbra emelkedünk fel”. Köszönetnyilvánítása az atyákhoz és a segítőkhöz szólt, mert magukénak érzik az otthon működését, továbbá a kollégákhoz, akik munkájukat nem feladatként, hanem szolgálatként élik meg. Az otthon lakóinak azért hálás, mert megtanították őket, hogy milyen jó érzés másokról gondoskodni. A hálaadást Bosák Nándor megyés püspök ezzel kezdte: „Ma van Mária nagyasszony ünnepe, akitől nemzetünk védelmére segítséget kaptunk. A szentmisében foglaltatik az áldozat, ami ezen a helyen a szolgálat területén megvalósult”.

A Szent Erzsébet Otthon jövőbeli terve továbbra is a nemes feladatok folytatása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában