Helyi közélet

2013.09.27. 15:12

Nem fürödtek be a fürdők

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari strandfürdők többsége az elmúlt évihez hasonló (fő)szezont zárt.

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari strandfürdők többsége az elmúlt évihez hasonló (fő)szezont zárt.Vendégszám és bevételek dolgában is az előző évihez hasonló, vagy azt valamelyest meghaladó főszezont zártak a Napló által felkeresett strandfürdők vidéken. Volt, ahol még szeptemberben is nyitva tartottak, de utólag már bánják. Nincs mese (így a szakemberek), augusztus 20-a után vége a strandszezonnak!

Hasonló szinten

A földesi strandfürdő bevételei valamelyest nőttek, de a vendégek száma nem emelkedett. Ez úgy történhetett meg, hogy miközben kevesebb helybéli kereste fel őket, többen érkeztek hozzájuk Erdélyből, valamint a környező településekről.

- Mivel utóbbiak drágább jeggyel jöhetnek be, ez az átrendeződés jót tett a bevételeinknek - mondta el Kakucsi Ferenc fürdővezető. Mint tőle megtudtuk, a kánikulai napokon hétköznap 50-70 vendégük volt, hét végén pedig mintegy kétszer ennyien keresték fel a földesi strandot. A szakember úgy fogalmazott, hogy szeptember végén zárnak, bár ebben a hónapban már nem sok értelme volt nyitva lenni.

Hajdúböszörményben a strandfürdő már szeptember elején bezárt, a termál azonban továbbra is várja a vendégeket. A strandot július-augusztusban összesen mintegy 23-25 ezer látogató kereste fel. Siroki Molnár Rita intézményvezető úgy fogalmazott, hogy a strand és a termál-részleg együttes működtetésével elkerülhető a veszteség, gyakorlatilag egyik viszi a másikat. Az uszoda az egyetlen, aminek a fennartása iszonyatosan költséges, ez azonban nem böszörményi, hanem országos, sőt nemzetközi probléma - mondta a fürdő vezetője.

Fel kellene újítani

A polgári fürdőben a szezon elején volt egy infláció-követő jegyáremelés, amit igyekeztek mindenféle akciós kedvezményekkel kompenzálni.

- Ez sikerült, hiszen vendégszámban és bevételben is nagyjából hoztuk a tavalyi forgalmat. Sok vendég érkezik hozzánk Borsodból, a helyiek körében leginkább a nyugdíjas-bérlet volt népszerű - válaszolta érdeklődésünkre Mészáros László fürdővezető. A strandot szeptember közepén zárták be, már csak a horgászok látogathatják a megszokott helyeiket. A május közepi nyitás óta több mint 20 ezren keresték fel a strandot, további 3-4 ezren pedig a fürdőben rendezett bulikon fordultak meg. A strandfürdő felújítása egyébként régi vágya az önkormányzatnak.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában