Helyi közélet

2013.08.06. 11:28

Új autót? Ugyan, minek...

Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban jóval az országos átlag alatt van az ezer lakosra jutó személygépkocsik száma.

Hajdú-Bihar - Hajdú-Biharban jóval az országos átlag alatt van az ezer lakosra jutó személygépkocsik száma.

Megyénkben nem csupán az ezer lakosra jutó személygépkocsik száma alacsonyabb az országos átlagnál, hanem az új autók aránya is alatta marad a magyarországinak.

Az Aegondirekt arról kérdezte meg honfitársainkat, hogy előreláthatóan mikor fognak legközelebb új vagy akár használt autót vásárolni, mire tíz válaszadó közül hét azt felelte, hogy egyáltalán nincs ilyen szándékuk. Ketten az elkövetkező két-három évben terveznek kocsicserét, minden tizedik hajdú-bihari azonban az elkövetkező egy évben alighanem átül másik verdába.

Az óvatos válaszok mögött egyrészt az immár ötödik éve tartó válság hatásai érhetőek tetten, másrészt pedig az, hogy a kutatás résztvevői közül minden második hitelre vásárolta az autóját. Érdekes módon a járműtulajdonosok leginkább attól tartanak, hogy más hibájából szenvednek balesetet, ugyanakkor csak keveseknek jut eszébe, hogy mi van, ha ellopják a ház elől a családi négykerekűt. Legalábbis erre utal, hogy megyénkben tízből kilenc öreg autón nincs CASCO-biztosítás.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában