Helyi közélet

2013.08.12. 10:31

Hazatértek a révi találkozóra

Rév - Hazatértek a szomszédos Bihar megye Rév településről elszármazott emberek.

Rév - Hazatértek a szomszédos Bihar megye Rév településről elszármazott emberek.

Ebben az évben már nyolcadik alkalommal szervezték meg a községből elszármazottak találkozóját. Erre az összejövetelre voltak hivatalosak a Körösszegapátiak is, - mint Körösrév testvértelepülése -, akik Tarsoly Attila polgármesterrel együtt örömmel tettek eleget a meghívásnak.

Vasárnap délelőtt a zsúfolásig megtelt református templomban gyülekezett az ünneplő közönség, ahol nt. Csizmadia Tibor Körösszegapáti református lelkipásztora prédikált. Elmondta, hogy a találkozások, az emlékek felidézése átformálja az emberek gondolkozását. Emlékezés a szülőföldre nemcsak a településről elköltözötteknek ünnep, hanem az otthon maradottaknak is.

Érdeklődéssel hallgatták a templomban megjelentek az istentisztelet idején elhangzott apáti gyülekezeti tagok énekkarát. Csizmadia Tibor lelkész által vezetett kórus, melyben a fiatal és idősebb korosztályból álló tagok egyházi dalokkal színesítették az ünnepi összejövetelt.

Később a közösségi házban gyűltek össze az ünnepeltek, ahol a finom ebéd elfogyasztása után kulturális műsor következett. Kondor Géza, Révfülöp polgármestere örömét fejezte ki, hogy a két település felvette egymással a kapcsolatot, finom Balaton vidéki borokkal kínálta a megjelenteket.

A műsor fellépői között nagy sikert arattak a Komádiból érkező citerások is. Rozsik Lajos és Pálfi Sándor magyar népdalokkal szórakoztatta a megjelenteket.

A Körösszegapátiból érkezők nagy része még nem látta a Rév település mellett a Sebes-Körös nagyon szép szurdokvölgyét, ezért Papp Csaba helyi református lelkész vezetésével Sonkolyos település határában lévő Nagy Magyar barlangot is megtekintették és gyönyörködtek az ottani szép tájban.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik