Helyi közélet

2013.07.13. 14:07

Parasztolimpia a sokadalmon

Újszentmargita - A vidék helyzetéről szóló konferenciával, valamint szórakoztató programok sokaságával ünnepelt Újszentmargita.

Újszentmargita - A vidék helyzetéről szóló konferenciával, valamint szórakoztató programok sokaságával ünnepelt Újszentmargita.

Idén immáron nyolcadik alkalommal tartják meg a Polgárhoz közeli, csaknem 1600 lakosú településen a Margitai Sokadalom címet viselő három napos rendezvényt.

Pénteken a vidék helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről tartottak konferenciát a szakemberek, majd szombaton reggel a bödönháti vasútállomás mellett Aratóversennyel indult a program. A levágott gabonából koszorút is fontak. Délelőtt a helyi Művelődési Házban „Mivel, hogyan arattak elődeink a XX. század első felében” címmel néprajzi kiállítást nyitottak.

Parasztolimpia

Ma kora délután tartják a Sokadalom egyik legnépszerűbb részét, a Parasztolimpiát. Ennek keretében az iskola udvarán lesz szekérhúzás, bálagörgetés, sodrófa-dobó verseny, kukoricamorzsolás, tojásdobálás, petrencerúd tartása, valamint talicska szlalom.

A délután hátralévő részében kulturális műsorok, aszfaltrajzverseny és tombolasorsolás szórakoztatja a közönséget.

20 órától Balázs Fecó ad élő koncertet. A napot aratóbál zárja, ahol a talpalávalóról a Hang-adó Együttes gondoskodik.

Valahol Európában

A község önkormányzatának szervezésében a vasárnap, 8 órakor templombúcsúval és szentmisével indul, majd megtartják az Újszentmargitáról elszármazottak találkozóját. Ezután a hagyományőrzés jegyében kézművesek mutatkoznak be, miközben népi játékokkal is lehet ismerkedni. 15 órától a Művelődési Ház Nagytermében, Rajz János gyermekműsorán szórakozhatnak a kicsik. Aztán 16 órától ugyanott a Lesz Dance Tánciskola zumba fitnesz bemutatóját láthatják az érdeklődők.

A programsorozat a 18 órakor kezdődő Valahol Európában című musical bemutatójával zárul, melyet a ZeneTheatrum Musical Színház művészei adnak elő.

- HBN-OCs -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában