Helyi közélet

2013.07.11. 13:13

Körösszakál őszre "bedőlhet"

Hajdú-Bihar - Nem elég, hogy a nyakukban maradt a számlatartozás, még a vihar is lecsapott rájuk.

Hajdú-Bihar - Nem elég, hogy a nyakukban maradt a számlatartozás, még a vihar is lecsapott rájuk.

Az ötezer fő alatti települések tartozását az állam az elmúlt év végén teljes egészében átvállalta, vannak azonban polgármesterek, akik azt mondják: bár ne tette volna! Vagy legalábbis ne így. A 800 lelkes Körösszakál első emberének például az a gondja, hogy bár az állam átvette a falu 60 milliós hiteltartozását, az 55 millió forint kifizetetlen számlatartozásból 20 millió a mai napig a "nyakukban van".

- A Tigáz már jelezte, hogy kiadta behajtásra a velünk szemben fennálló követelésüket, és októbertől az orvosi ügyeletet is felmondta a szolgáltató. A feladat-alapú finanszírozásra való áttérés nálunk azt jelentette, hogy valamennyi közszolgáltatásra kevesebb pénzt kapunk az államtól, mint amennyibe kerül. Ha nem kapunk segítséget, őszre bedőlhet a falu - állítja Samók Gyula polgármester, hozzátéve, hogy mindennek tetejébe néhány hete hatalmas vihar csapott le Körösszakálra, hatvan milliós kárt okozva a település középületeiben. Egyelőre várják, hogy a biztosító fizessen nekik.

HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában