Helyi közélet

2013.06.04. 15:14

Cukorgyári autóverseny

Kaba - A ralis versenysorozat, a KZ Invest Kupa Kabán folytatódik.

Kaba - A ralis versenysorozat, a KZ Invest Kupa Kabán folytatódik.A múlt visszatekint, a 2007-ben véget ért kabai ralis sorozat megújulva, de a régi rendezőkkel visszatér az autóversenyek körforgásába! A korábban több ralisprint viadalnak otthont adó cukorgyár környéki utak ismételten kiváló szórakozást nyújthatnak az autósport szerelmeseinek a jövőben – az első alkalom rögtön itt van a nyakunkon, hiszen június 9-én, vasárnap 9.30-tól rendezik meg a KZ Invest Kupa amatőr autóversenyt.

A megmérettetésről a sportág kedvelői tudhatják, hogy az idei esztendőben életre kelt egy versenysorozat, melynek a harmadik állomása lesz a kabai derbi. Ebben a szériában régi és új versenyzők is rajthoz állnak, ennek köszönhetően a bajnokságot két forduló után Lipóth Zoltán és Kapitány Attila vezeti holtversenyben. Ez az eredmény is jól tükrözi, hogy nagy küzdelem várható a következő versenyeken is.

Ha esik, ha fúj

A sorozat az amatőr jellegétől elvonatkoztatva felvonultat igen profi pilótákat és versenyautókat is, amit a sportág szerelmesei testközelből tapasztalhatnak meg. Ráadásul a nézőknek meg sem kell mozdulniuk a viadal alatt, hiszen az egész szakaszt jól be lehet látni a nézők számára kijelölt biztonságos helyről. A szokásoknak megfelelően rengeteg BMW és profi Lada is részese lesz a versenynek. A 9 órakor kezdődő megmérettetés során az 1,2 km hosszú beton és aszfalt talajú pályán a versenyzők minimum 3 alkalommal száguldhatnak végig a pályán. Minden pilóta a legjobb idejével száll harcba, amit a szervezők fotocellás időmérővel regisztrálnak. A versenyt minden időjárási körülmények között megrendezik.

A versenyre bárki benevezhet, aki ki akarja próbálni magát versenyhelyzetben, illetve az autója megfelel a biztonsági követelményeknek.

HBN


Bővebb információ: www.racing.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában