Helyi közélet

2013.06.03. 19:42

A sokoldalú Bárdos-diák országos versenyt nyert

Debrecen - Egy kortárs és egy szabadon választott verset kellett előadni a résztvevőknek Szekszárdon június 1-jén.

Debrecen - Egy kortárs és egy szabadon választott verset kellett előadni a résztvevőknek Szekszárdon június 1-jén. Ekkor rendezte meg a Csizmazia Alapítvány a Fedorka VersNap és Sose Volt Versnap országos találkozót. Till Virág, a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola 5. osztályos tanulója az első fordulón túljutva Tóth Endre, illetve Kovács András Ferenc egy-egy versét szavalta a döntőben, ahol kategóriájában országos 1. helyezést ért el. A verseket édesanyjával, és felkészítő tanárával, Arany-Dóró Kittivel választotta és gyakorolta.

Felkészítője elmondta, hogy a kislány nagyon könnyen tanulja a szöveget (mindkét vers elég hosszú); a hangsúlyozásban, előadásban is csak útmutatást kell adni, önállóan remekül ráérez a lényeges pontokra. Virág már több versenyen szerepelt hasonló sikerrel, a Csokonai Színház Momo című darabjában pedig (kettős szereposztásban) főszereplő. Kitűnő tanuló, fuvolázik, balettozik, lovagol, és játszik az iskolai színjátszó csoportban is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában