Helyi közélet

2013.05.16. 12:56

Látogathatóvá tennék a víztornyot

A felújítás után mászófal is lenne a nagyerdei létesítményben.

A felújítás után mászófal is lenne a nagyerdei létesítményben.

Debrecen – Idén éppen 100 éve annak, hogy Borsos József tervei alapján építeni kezdték Debrecen első víztornyát a Nagyerdőn. A fürdő mellett található, 1994 óta helyi védettséget élvező „ipari (kulturális) örökségérték” több mint 30 méter magas és a mai napig működik, a klinikák vízellátását biztosítja.

A tulajdonos Debreceni Egyetem illetékese arról tájékoztatott, hogy az ezer köbméter vizet tartalmazó létesítmény renoválása időszerű lenne, mert több eleme elavult. A munkákhoz szükséges összeget az egyetem pályázaton szeretné elnyerni. Első körben ugyan nem győztek, de tartaléklistára kerültek, ami azt jelenti, hogy egy-két hónapon belül eldőlhet a terv sorsa.

Amennyiben pénzhez jutnak, minél hamarabb szeretnének munkához látni azért, hogy mire a stadion jövő tavaszra elkészül, a Nagyerdei Víztorony is megújulhasson és a város egyik jelképe, látványossága lehessen.

További részletek a csütörtöki Naplóban!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában