Helyi közélet

2013.04.12. 16:13

Ötven év után találkoztak újra a Fodor-nővérek

Sáp - Az elmúlt években gyakorta egy településen voltak az elszakított testvérek, csak nem tudtak róla.

Sáp - Az elmúlt években gyakorta egy településen voltak az elszakított testvérek, csak nem tudtak róla.Két emberöltő után újra találkozott nővérével Balogh Gusztávné.

- A szüleink gyermekkorunkban elváltak, én és egy testvérem édesapámmal maradtunk Békásmegyeren, míg Anikó az édesanyámmal együtt elköltözött. Később megismerkedtem a férjemmel és Sápon telepedtünk le, így semmilyen kapcsolatot nem tartottunk a család Bács-Kiskun megyében élő felével - részletezte lelkesen lapunknak Baloghné Fodor Katalin.

- Egy hónapja azonban Katinak jött egy levele, amitől elállt a szava - mondta nevetve férje, aki hozzáfűzte attól tartott: neje rossz hírt kapott olyan dermedten olvasta az írást.

- Anikó többször kérdezte édesanyánkat a rokonairól, de mindig kitérő válaszokat kapott - folytatta Kati. Amikor anyánk meghalt előkerültek a régi fényképek, nővérem kíváncsi kislánya Györgyike azonnal kutatómunkába kezdett és egy közösségi oldalon a nyomomra is bukkant. A húsvéti ünnepeket már együtt töltötte a testvérpár. Nyolc órán át be sem állt a szájuk - mesélte boldogan Kati férje, hozzátéve ez a legnagyobb ajándék, amit az unokahúgomtól kaphattunk.

Az eset érdekessége még, hogy a megyénkbeli család az elmúlt években gyakran nyaralt Kiskunmajsán, ahol - mint utólag kiderült - az elveszettnek hitt nővér él.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában