Helyi közélet

2013.04.12. 10:10

Országos Eminescu szavalóverseny Körösszegapátiban

Körösszegapáti - Hetedik alakalommal rendezték meg Körösszegapátiban az Eminescu Országos Szavalóversenyt. Tizenegy román nemzetiségi iskola huszonhét tanulója érkezett a versenyre.

Körösszegapáti - Hetedik alakalommal rendezték meg Körösszegapátiban az Eminescu Országos Szavalóversenyt. Tizenegy román nemzetiségi iskola huszonhét tanulója érkezett a versenyre.

Minden versenyző két versét szavalta el a nagy román költőnek.

A rendezők gondoskodtak arról, hogy a zsűri is pártatlan legyen. A szomszédos Romániából és Gyuláról érkeztek, akik meghallgatták a tanulók versmondását és értékelték azt.

Hajdú-Bihar megyéből nyolc tanuló szerepelt a versenyen, a zsűri döntése alapján három tanuló helyezést ért el, kettő pedig különdíjat kapott.

Első lett Makkos Zoltán Krisztián 6. osztályos tanuló Pocsaj településről, tanára Dráguly Sándor.

Második helyezést ért el, Oromós Kristóf 6. osztályos tanuló Körösszegapátiból, tanára Oláh Ildikó.

Harmadik helyezést ért el Furtáról Asztalos Veronika hatodik osztályos tanuló, tanára Pop Irén Katalin.

Különdíjat kapott Szabó Szabina Anita 8. osztályos Körösszegapáti, tanára Oláh Ildikó, Buka Anett 6. osztályos tanuló Körösszakál-Bedő, tanára Szilágyi Lászlóné.

Amíg a zsűri tanácskozott, megjelentek a Nagyváradi Művészeti Középiskola tanulói. Ének és zeneszámokkal szórakoztatták a közönséget Ancuta Gabriela Pop tanárnő vezetésével.

Meglepetés volt a megjelentek számára a Romániából érkező Behone Sinulescu népdalénekes megjelenése és szereplése. Ő volt az 1970-es, 80-as évek országos hírű sztárja. Most kedves, fülbemászó dallamokkal szórakoztatta a megjelenteket. A közönség pedig nagy tapssal jutalmazta szereplését.

A tanulók jutalmazásakor a Romániából érkező zsűri elnöke Mircea Cartisorean a szavalóverseny első helyezett tanulóját, továbbá azt a pedagógust, akinek része volt abban, hogy tanítványa ilyen szép eredményt ért el, valamint a körösszegapáti iskola igazgatóját, Vad Erzsébetet, a rendezvény házigazdáját háromnapos Erdélyi körútra hívta meg.

A kellemes hangulatú szavalóverseny és kulturális műsor résztvevőit a szervezők ebéddel vendégelték meg.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában