Helyi közélet

2013.04.11. 17:05

Modern múzeumban Medgyessy hagyatéka

Debrecen - A város napján nyitotta meg kapuit ismét a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, amely hamarosan megújul.

Debrecen - A város napján nyitotta meg kapuit ismét a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, amely hamarosan megújul.A tavaly év vége óta technikai okokból nem látogatható életmű kiállítás 2014-re művészettörténeti jelentőségéhez méltó kiállítóteret kap. Klímaberendezéssel és sötétítőrendszerrel védik majd a műtárgyakat, de a vezetőség fénytechnikai eszközökre is pályázik, így új megvilágításba helyezhetnek egy-egy tárlatot. A cél a mai igényeknek megfelelő, modern kiállítóegység létrehozása a szobrász hagyatékát megőrizve - emelte ki a csütörtöki eseményen Somogyi Béla kulturális alpolgármester.

A megnyitón kiderült a Medgyessy-emlékmúzeum négy helyiségében talál új, állandó otthonra hazánk második leggazdagabb - 35 ezer kéziratot és 95 ezer tárgyi emléket számláló - irodalmi gyűjteménye. A Déri Múzeum igazgatója Dr. Angi János a jövőbeli tervekről is beszámolt lapunknak: az augusztusban nyíló két állandó kiállításon szamurájok mindennapjaiba csöppenhetnek és fegyvermásolatokat is kézbe vehetnek a látogatók.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában