Helyi közélet

2013.04.29. 15:34

Megbízható és valós kép

Téglás - Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 24-én tartotta soron következő ülését.

Téglás - Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 24-én tartotta soron következő ülését.Az első napirendi pontban a képviselők elfogadták a polgármesteri tájékoztatót az elmúlt testületi ülés óta történt intézkedésekről, valamint az önkormányzat és intézményei 2012. évi gazdálkodásáról szóló, könyvvizsgálói záradékkal ellátott egyszerűsített beszámolót. A könyvvizsgáló véleménye szerint az éves beszámoló az elmúlt év költségvetésének teljesítéséről, Téglás 2012. december 31-én fennálló vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről, a működés eredményeiről megbízható és valós képet ad.

Elfogadták az önkormányzat 2012. évi gazdálkodásról szóló zárszámadást is. A könyvvizsgálói jelentés szerint a zárszámadási beszámoló adatai a valóságnak megfelelően mutatják Téglás Város Önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetét. Téglás Város Önkormányzata és intézményei más városok számára is példaértékűen eredményesen és jól gazdálkodtak, év végére egyensúlyban tartották a költségvetést. - 2012-ben közel 1,5 milliárd Ft-ból gazdálkodott Téglás Város Önkormányzata. Az Önkormányzat és intézményei működőképességének fenntartása érdekében már 2011-ben elkezdtük a költségvetés egyensúlyának javítását célzó intézkedések előkészítését és végrehajtását. Ezen döntések hatása 2012. évben érvényesült teljes egészében. Ez egyrészt megtestesült egy hatékony létszámgazdálkodásban, valamint az intézményeink felújítása, ill. bővítése során a fenntartási költségek csökkentésére törekedtünk, melyek mára mára már beigazolták döntéseink helyességét - emelte ki Czibere Béla polgármester. A testület elfogadta az önkormányzat 2014. évi költségvetési koncepcióját. Az államháztartási törvénynek megfelelően április 30-ig benyújtották a képviselő-testületnek a következő évi költségvetési koncepció. - Továbbra is arra törekszünk, hogy Téglás számára biztonságos és tartósan fenntartható gazdálkodást folytassunk. Ehhez szükséges a fegyelmezett, szigorú költségvetési gazdálkodás a működési egyensúly megőrzéséhez - vélekedik Czibere Béla polgármester.

Díjakról is döntöttek

A képviselő-testület módosította 2013. költségvetési rendeletét, költségátcsoportosításra került sor. Sor kerül a bowling pálya mellett lévő kézilabda pálya labdafogó hálójának a magasítására, megerősítésére.

Módosították a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet is. A helyi rendelet törvényi módosítások miatt több alkalommal került kiegészítésre, így egy új egységes szerkezetbe foglaltuk a rendeletet.

A Hajdúhadházi Mikrotérségi Szociális Gondozási Központ téglási telephelyén nyújtott szolgáltatások 2013. évi térítési díjainak számítását elfogadták a képviselők. A képviselő-testület módosította a Mikrotérségi Intézményfenntartó Társulások jogi személyiségű társulássá való átalakulásáról szóló határozatait. A társulások május elsejével alakulnak át jogi személyiségű társulássá.

2013. január 1-jével módosult a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény. Ennek értelmében a városok közterülete nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. százai önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében, vagy fenntartásában részt vett. A törvényi rendelkezés értelmében a Kun Béla nevét viselő utcát át kell nevezni. Eleget téve a törvényi előírásnak a kun népcsoportra utalva, „Kun” utca az új név.

A képviselő-testület megbízta az alpolgármestert, hogy vegyen részt településünk képviseletében a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmű Zrt. rendkívüli közgyűlésén.

A testület zárt üléssel fejezte munkáját. A XXII. Városnapon, május 1-jén átadásra kerülő kitüntetések adományozásáról döntöttek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában