Helyi közélet

2013.04.26. 15:08

”A másodfokú ítélet felér egy felmentéssel”

Nyíregyháza – Mint ismeretes, az elsőfokú ítéletet néhány minősítésbeli változással helybenhagyva, kedden jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla sikkasztás és más bűncselekmények miatt Baktalórántháza jelenlegi és korábbi polgármesterére.

Nyíregyháza – Mint ismeretes, az elsőfokú ítéletet néhány minősítésbeli változással helybenhagyva, kedden jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla sikkasztás és más bűncselekmények miatt Baktalórántháza jelenlegi és korábbi polgármesterére. Vida Károly korábbi polgármestert, jelenlegi alpolgármestert elsőrendű vádlottként folytatólagosan elkövetett sikkasztás, társtettesként folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, közokirat-hamisítás, hamis tanúzásra felhívás és felbujtás miatt két év, három évre felfüggesztett börtönre ítélték. A másodrendű vádlottat, Nagy Lajos jelenlegi polgármestert társtettesként folytatólagosan elkövetett sikkasztás, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, hamis tanúzásra felhívás és felbujtás miatt másfél év, két évre felfüggesztett börtönre ítélték – ismertette a tényeket pénteki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt, az MSZP megyei alelnöke.

Alelnök társa, Halmi József mindezt így kommentálta: – A szocialista párt tiszteletben tartja a Magyar Bíróság ítéletét, a másodfokon hozott döntés azonban felér egy felmentő ítélettel az elsőhöz képest. Bizonyára kellemetlen helyzetbe került az ítélőtábla, hiszen két jobboldali kötődésű politikai szereplőt kellett megbüntetnie. Bár jog szerint csak egyikük kötelezhető lemondásra, erkölcsileg mindkét elítélttől elvárható, hogy megváljon hivatalától.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában